Per a aquells alumnes que vulguin ampliar una mica més el vocabulari relacionata amb la classe, aquí us deixo un vídeo amb les instruccions més habituals que els professors donen als alumnes:
I finalment, aquí teniu un altre video on podeu repassar el vocabulari relacionat amb les assignatures:
En aquesta sessió hem parlat de l'ús dels adjectius "a", "some", "any", i "no".
"A/an" només es pot fer servir devant de sustantius comptables en singular.
"Some" i "any" es pot fer servir tant amb sustantius comptables com incomptables, però "some" el farem servir com a regla general a frases afirmatives, mentre que "any" el farem servir en frases negatives i interrogatives.
Hi ha alguns casos excepcionals:
Podem fer servir "some" en frases interrogatives sempre que es tracti d'un oferiment o una sol·licitud "Can you give me some information?" (sol·licitud) (Em pots donar informació?) "Would you like some coffee?" (oferiment) (Vols café?)
També podem fer servir "any" a frases afirmatives si aquest "any" significa "qualsevol" "You can leave at any time" (Pots marxar a qualsevol hora.)
3. Finalment, fem servir "no" amb frases afirmatives, per expressar el mateix que amb l'"any" en una frase negativa: " Sorry, there areno more buses to the museum" (Ho sento, no hi ha més autobusos cap al museu) "Sorry, there aren'tany more buses to the museum" (Ho sento, no hi ha més autobusos cap al museu)Aquí us deixo una infografía molt aclaridora d'una pàgina d'Euroresidentes que us recomano visitar.
Per practicar una mica hem fet l'exercici 6 de la pàg. 62 del dossier.
En aquesta sessió hem vist l'ús the "There is" i de "There are" que tots dos significan "hi ha".
A diferència del català i delcastellà on fem servir la mateixa forma per al singular i el plural, en anglès, "There is" es fa servir per al singular i "There are" per al plural.
A banda d'aixó, aquí teniu un quadre resum de com es conjuga:
Els exercicis que hem fet a classe per tal de practicar són l'1 i el 2 de la pàgina 70 i l'1 i 2 de la pàgina 60 del dossier.
In, on i at són preposicions que podem fer servir tant per expressar lloc... I live in Spain (Visc a Espanya)
The book is on the table
(El llibre és a sobre de la taula)
Somebody is knoking at the door (Algú està trucant a la porta)
... com per acompanyar a expressions de temps. I have breackfast in the morning (esmorzo al matí)
I have English lessons on Mondays (Tinc classe d'anglès els dilluns)
My class starts at 4 o'clock (la meva classe comença a les 4 en punt)
En aquesta entrada només veurem les regles que segueixen quan les utilitzem per expressar temps. En resum:
1. AT
Para la horas: at 5 o'clock = a las cinco
Para fiestas:at Christmas = en navidades, at Easter = en semana santa
at night = por la noche
at the moment = en este momento
at the same time = a la vez
at present = actualmente
at the weekend = los fines de semana
2. ON
Días de la semana: on Monday = el lunes; on Mondays = los lunes on Monday morning/afternoon/evening = el lunes por la manana/tarde/noche
Fechas: on 5th September = el 5 de septiembre
Días especiales: on Christmas day = el día de navidad; on my birthday = el día de mi cumpleaños
Vacaciones: (to be) on holiday = estar de vacaciones
3. IN
meses: in October = en octubre
años:in 1999 = en 1999
estaciones: in summer, in spring, in autumn, in winter = en verano, en primavera, en otoño y en invierno
décadas: in the 1990's = en los años 90
centuries: in the 19th century = en el siglo XIX
mañana/tarde/tarde-noche: in the morning = por la mañaana; in the afternoon = por la tarde; in the evening = por la noche
períodos de tiempo: in a few minutes = dentro de unos minutos; in a week = dentro de una semana; in 2 months = dentro de 2 meses
Tips (consejos)
Se usa in con morning/afternoon y evening pero no si el día de la semana se pone delante. on Monday morning = el lunes por la mañana in the morning = por la mañana at Christmas = en navidades on Christmas day = el día de Navidad At Easter = en Pascua On Easter day = el día de Pascua Si voleu veure la pàgina original, visiteu aquest enllaç: Preposiciones de tiempo en inglés
Per practicar, a classe hem fet l'exercici 8 de la pàgina 56 del dossier així com una fotocopia extra que podeu descarregar del Drive de l'escola.
En aquesta sessió hem vist vocabulari relacionat amb algunes activitats que podem realitzar en el nostre temps lliure en el context de aplicació de la gramàtica amb els verbs "like, love" i "hate". Segons això hem de recordar que els verbs d'aquestes activitats han d'anar en la seva forma de gerundi (-ing).
Aquí us deixo un video explicatiu amb algunes expressions interessants:
Per practicar hem fet els exercicis 1 a 4 de la pàgina 51. Si voleu més exercicis, en aquest enllaç en trobareu:
Agenda web Com hem dit, la part gramatical associada es la que correspon als verbs "like, don't like, love" i "hate"
Aquí en teniu una explicació una mica més extensa:
Estos verbos se utilizan para expresar preferencias; es decir, cosas o actividades que nos gusta hacer (I like hamburgers / Me gustan las hamburguesas) y cosas o actividades que no nos gusta hacer (I dislike hamburgers / No me gustan las hamburguesas).
Estructura:
Estos verbos regularmente van acompañados de dos tipos de palabras: sustantivos y verbos.
1. Sustantivos –I love cars. (Me encantan los carros) -She likes movies. (A ella le gustan las películas) -We don’t like sad music. (No nos gusta la música triste) -We dislike sad music. (No nos gusta la música triste) -He hates spinach. (Odia las espinacas)
2. Verbos
Cuando estas palabras (love, like, dislike, hate) están acompañadas de verbos este verbo ha de ir en gerundio para expresar que nos gusta o no realizar esa actividad habitualmente.
–She loves listening to music. (Me encanta escuchar música) -I like playing soccer. (Me gustan jugar futbol) -He doesn’t like eating vegetables. (A él no le gusta comer verduras/vegetales) -He dislikes eating bread. (A él no le gusta comer pan) -They hate dancing. (Odian bailar)
Aquesta és la regla d'ortografia per a fer els gerundis dels verbs. Falten els verbs de dues síl·laves acabats en vocal més consonant, que els estudiarem més endavant.
Si voleu practicar una mica més, visiteu el següent enllaç:
En aquesta sessió hemparlat dels "Frequency adverbs" que són aquells adverbis que ens informen de amb quina freqüència fem una acció.
D'ells hem explicat que es posen sempre davant del verb principal de la frase amb l'excepció de si aquest verb és el verb "to be" (am, is, are...), o bé un verb auxiliar o un verb modal. En aquests casos, el verb es coloca davant de l'adverbi.
També hem après unes expressions de freqüència que ens donen una informació més precisa de com de sovint succeeix l'acció principal.
Aquestes "frequency expressions" es coloquen al final de la frase, i no al mig com era el cas dels "frequency adverbs"
Aquí us deixo un video explicatiu:
Per practicar hem fet els exercicis 6, 7.1 i 7.2 de les pàgines 55 i 56 del dossier.
Si voleu practicar una mica més aquest tema, aquí teniu uns quants enllaços amb exercicis extra: